Министър Радев: Увеличението не трябва да е на калпак, а за заслужителите

НАП проверява нещо в "Емко" и ние присъстваме, каза още той

Министър Радев: Увеличението не трябва да е на калпак, а за заслужителите | StandartNews.com

В граничната зона са задържани 410 лица за 2017 година, а за 2016 година са 7 пъти повече - 3049, обяви вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от "Фокус". "Изграденото оградно съоръжение оказва силно изразен възпиращ ефект от началото на годината до момента. Турските гранични власти са задържали 381 лица за 2017 година, опитващи се незаконно да преминат държавната граница. За сравнение за 2016 година лицата са 2194, те са близо 5 пъти по-малко, продължи той.

Миграционният натиск продължава да бъде най-голям на българо-турската граница. Зоните на отговорност на граничните полицейски управления в Свиленград и Малко Търново. Има и единични случаи, опити за преминаване на плавателни съдове с мигранти от Турция през Черно море. Крайната им цел не е България, реагирали сме“, коменти.След изграждането на оградното съоръжение се наблюдава пренасочване на основния миграционен поток по море от Турция към гръцките острови в Егейско море, допълни министърът.

През лятото по Черноморието са съставени 36 акта за непълнолетни лица без придружител след 22.00 часа. На територията на Варна са извършени 77 проверки и са проверени 321 обекти, като установените непридружени непълнолетни лица над 14 години след 22.00 часа са били 31 и съответно са им съставени актове за административни нарушения. В Бургас са извършени проверки - 128, установени непридружени непълнолетни лица 5. Съставени актове за установяване на административни нарушения - 5 броя.Нарушения на закона не са констатирани в Добрич, каза Радев. 

 НАП проверява нещо в "Емко“ и ние присъстваме. Така е било на много други места. Винаги, когато НАП или друг държавен орган ни помоли, участваме в проверки. Направихме по-обстойни проверки в „Емко“. Докладът е положителен. За съхранението на боеприпаси винаги ще има изисквания. Винаги някой няма да е изпълнил всички предписания. Стремим се да бъдат изпълнени основните, от които зависи да не се случи инцидент и да има жертви. Увериха ме, че тези пропуски са отстранени в "Емко", заяви Валентин Радев.

Увеличение на заплатите на полицаите ще има, въпросът е кога, с колко и как. Големи са надеждите. Говорим с вицепремиера Каракачанов, който отговаря за сектора. Най-накрая ще говорим и с г-н Горанов, преди да внесем увеличението в Министерски съвет при премиера. Секторът има нужда от повече средства, пазарът на труда го показва. Заплатите в частните фирми са по-високи. Увеличението ще бъде в новата бюджетна година, няма как да бъде предварително. В разчетите се работи да не бъдат раздадени увеличенията „на калпак“, увеличенията да бъдат дадени на хората, които най-много заслужават. Със синдикатите сме още в „опипваща“ обстановка, за да ги чуем и тях. Много е важно да разпределим добре парите на тези, които за заслужили, това правим в момента, завърши Радев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай