Миков: Правителството заменя работата с медийно присъствие

Миков: Правителството заменя работата с медийно присъствие | StandartNews.com

Правителството продължава да заменя реалните политически действия, законодателството и управленските решения, със силно медийно присъствие, много често подменящо действителния дневен ред на обикновения човек, с теми, които са необходими за медийно въздействие върху общественото съзнание. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на заседание на Националния съвет на партията.

По думите му пред БСП предстои много работа и всички имат своя ангажимент по отношение на политическата декларация на конгреса, за резолюцията за участие в местните избори, които да бъдат съчетани с нетърпящото отлагане на подготовката за местните избори.

За по-малко от месец в икономическата област правителството реализира прогнозата за бюджета, очевидно е, че есента умишлено беше занижена прогнозата за 2015 г., за да се обоснове орязването на 14 социални плащания, намаляване на средствата за образование и др. социални сфери. Днес вече има актуализирана прогноза на МФ, която изведнъж от 0,7% при приемането на бюджета, се удвои, без в страната да са се случили някакви особени икономически процеси, без да има засилване на чуждите инвестиции, без да се наблюдава някакво усилване на икономическата активност, даже напротив, подчерта Миков.

Той добави, че в областта на социалното осигуряване, правителството не е изпълнило поетия ангажимент до края на март да има ясно виждане за необходимите промени в социално-осигурителното законодателство.

В областта на здравеопазването са факт ценоразписите и опашките на чакащите. На определени места в страната вече започват реакции, както на медицинското съсловие, така и от граждани във връзка с орязаните и ограничени лимити в здравеопазването, подчерта Миков. Той отбеляза, че в ПГ на БСП са провели среща със здравния министър Петър Москов, но са останали на съвсем различни позиции за бъдещето и развитието на българското здравеопазване.

Мерджанов  Залагаме на левите стандарти

„Основни критерии на БСП за избор на кандидати за предстоящите избори ще бъдат съобразени с левите стандарти, приети от последното заседание на Конгреса на партията". Това заяви пред медиите преди началото на заседанието на НС на БСП говорителят на ИБ на НС на БСП Мерджанов.

„Няма да допуснем компромис с десни мерки и изповядване и провеждане на дясна политика, каквато сегашното правителство води", Атанас Меджанов. Той обясни, че ще бъде дадена оперативна свобода на общинските партийни организации, но те трябва да се съобразят с политическата декларация, гласувана на последното заседание на Конгреса и с коалиционната рамка, която ще бъде обсъдена на днешното заседание. На въпрос дали АБВ е възможен коалиционен партньор, говорителят на партията отговори, че това е възможно само, ако се споделят леви политики и става дума за подкрепа на кандидатури и кметове, които са съобразили своята политика с левите стандарти. „БСП ще участва преимуществено с листи от БСП и нейните досегашни коалиционни партньори. Листите ни ще бъдат обявени след края на юли", заключи Атанас Мерджанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай