Лукарски реже лентата на "Арена Петрич"

Лукарски реже лентата на  "Арена Петрич" | StandartNews.com

Лентата на спортна зала "Арена Петрич" най-сетне ще бъде прерязана в южния град. Това трябваше да стане още в края на юли, но събитието бе отложено за 1 септември. Министърът на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски и кметът Вельо Илиев ще открият новоизграденото спортно съоръжение в присъствието на стотици граждани и жители на съседните населени места.

Петричани вече ще могат да спортуват в нова и модерна спортна зала. Първата копка бе направена през март миналата година. Тя се построи по проект за трансгранично сътрудничество между България и Гърция. Общата строителна площ е 2250 кв.м. В нея ще могат да участват в различни видове игри отбори от двете общини - Петрич и гръцката Серес. Седящите места са 653, от които 16 са за инвалиди. Залата ще бъде лицензирана за различни видове спорт.

"Имахме нужда от тази многофункционална спортна зала. Надявам се от нея след няколко години да започнат да излизат шампиони в различните видове спорт", каза кметът на община Петрич Вельо Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай