Кутев: Играем категорично за победа

Кутев: Играем категорично за победа | StandartNews.com

София. "Ние играем на тези избори категорично за победа", заяви водачът на предизборната листа на БСП в Силистра Антон Кутев пред Нова ТВ.

"Това, което направихме през последната година и половина, показа какви са разликите между нас и ГЕРБ. Пенсиите никога не са растели толкова, колкото при БСП. При Борисов безработицата скочи, при Орешарски падна", категоричен беше той.

"Това, че местните организации не искат определен водач, се случва почти на всички избори. Не само в нашата партия водачите на листите се определят от партията. Проблемът в Благоевград е, че там хората са разделени – едните искат едно, други искат друго. Аз смятам, че Кристиян Вигенин е човек, който може да свърши работата, с изключително много политически опит. След две години ще разберем дали това е така или не", каза Кутев.

"Може да има и лична битка в подредбата на листите. Винаги има такава. Лично аз очаквам да бъдат значително повече местата от тези през 2009 например. Преживявали сме и по-тежки моменти. Нямам никакво съмнение, че ще имаме значително по-голям брой депутати в този парламент", допълни представителят на левицата.

"Не се притесняваме от преференцията. Напротив – тя беше част от закона, който приехме. Учудвам се, че Кадиев се кандидатира изобщо. Очаквах, че няма да го направи. Няма да агитирам хората за или против от преференцията", допълни Кутев.

"Орешарски беше изключително добър премиер за условията в които работи. Не знам обаче дали ДПС са му предлагали места. Ние имаме ясна кауза, която е социална. Тя е различна от другите. Това не е ГЕРБ, в която можеш да излезеш и да отидеш в друга партия. Като сме на власт сме виновни, че сме на власт. Като не сме – сме виновни, че Бойко Борисов е на власт", заяви лидерът на листата на БСП в Силистра.

"Станишев беше в София, беше за НС тук. Изглежда отпочинал и свалил напрежението. Виждам, че мисли за това, което се случва, и се опитва да дава насоки, да бъде полезен. Изтеглил се е, за да не пречи на работата на новия председател", категоричен бе Кутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай