Каракачанов: Не сме казвали, че заради Орхан Исмаилов ще оттеглим подкрепата си

Каракачанов: Не сме казвали, че заради Орхан Исмаилов ще оттеглим подкрепата си | StandartNews.com

"Не сме казвали, че Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си за правителството. Ще има разговори с представителите на правителството. Всъщност бихме оттеглили подкрепата си за това правителство, ако не се изпълняват нашите точки от програмата, които са залегнали в програмата за управление", заяви пред БНР Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт.

"Не сме казвали, че заради Орхан Исмаилов ще оттеглим подкрепата си. Заявили сме несъгласие с тази кандидатура, която е назначена вече. Беше редно все пак тя да бъде съгласувана и с нас. Ние сме заявили ясно, че не приемаме участието на етнически партии във властта. Доколкото той минава за такъв представител – е въпрос на разговори и да бъде изяснено."

Причината за недоволството на Патриотичния фронт стана назначението на Орхан Исмаилов от Народната партия „Свобода и достойнство" за заместник-министър на отбраната.

"Ако направим компромис с него, значи да се откажем от това, което сме. Такава е позицията на НФСБ, на коалицията още няма", заяви в Народното събрание съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай