Карадайъ: Омразата съчетана с бедност е много опасна

Без нас няма да има мнозинство в парламента, предрече председателят на ДПС

Карадайъ: Омразата съчетана с бедност е много опасна | StandartNews.com

Централният предизборен лъч преведе предизборни срещи в общините Черноочене, Джебел, Кирково, Момчилград и Крумовград, област Кърджали. Пред жителите на Равен и околните села беше представена листата с кандидат-депутатите на партията. Председателят на ДПС и водач на листата в Кърджали Мустафа Карадайъ заяви "През 1989 г. ние с голи ръце застанахме единни срещу тоталитарната държава и успяхме да свалим режима, за да дойде републиката в нашата родина. Тази чиста и свята република, в която всички да сме равни - и българи, и турци." И допълни: "27 години вървим по пътя на завета на Левски. Само, че има едни хора, които се наричат патриоти, но патриоти, само на думи. Съветът на Европа ги оценява като фашисти".

Карадайъ заяви още "Омразата в съчетание с бедността е много опасна. Затова на президенстките избори поискахме да предизвикаме промяната в нашата родина и успяхме. Сега е време за нова победа, за да реализираме исканата от нас промяна" призова Карадайъ присъстващите на предизборния митинг в момчилградското село Равен.

"Ние сме тези, които на 26 март с 9 в бюлетината ще направим така, че от 9 многомандатен избирателен район да изберем 5 народни представители. За да направим така, че в Народното събрание без нас да не може да се формира мнозинство и нещата да зависят от нас. За да може като основа на мнозинството да поставим нашия патриотизъм - обединяващия патриотизъм", каза Мустафа Карадайъ.

Пред събралото се множество Йордан Цонев-член на Централното оперативно бюро и водач на листата на ДПС в Хасково заяви "Битката на ДПС е не само за равенство. Битката на ДПС е срещу бедността, която се шири в страната." И допълни, че ДПС има спасителен план и издига призива към всички български граждани - Да спасим България от бедността, от демографската криза." "Нужно е да се преборим с езика на омразата и разделението. Всички заедно като юмрук да тръгнем и да спасим родината си, защото тя принадлежи на нашите деца", призова Йордан Цонев. След предизборния митинг лидерът на ДПС, кандидатите за депутати и активистите на партията поднесоха цветя пред чешмата, изградена в памет на убития по време на възродителния процес Мюмюн Ахад и пред паметника на Васил Левски в двора на училището в Равен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай