Израелският посланик: "Хизбула" ще e в списъка на терористите

Израелският посланик: "Хизбула" ще e в списъка на терористите | StandartNews.com

Стара Загора. Смятам, че в резултат на проведеното от българското правителство разследване на атентата в Бургас европейските държави ще вземат решение да поставят извършителя "Хизбула" в списъка на терористичните организации.

Това заяви посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз днес в Стара Загора. Според него  целта на "Хизбула" с тази терористична акция е била да удари страна член на ЕС и да демонстрира фанатичната си идеология и да покаже, че съществува. Няма съмнение кой е извършителят на това престъпление, всички доказателства, намерени на мястото на взрива сочат "Хизбула", каза още посланик Раз. Според него имало директна връзка между това, което са установили българските и израелските власти в разследването на атентата.

Първият дипломат на Израел се срещна днес с кмета на Стара Загора Живко Тодоров и увери, че израелският бизнес ще разширява територията си в Града на липите. Израелската компания Панхим, която произвежда химически продукти на площадката на бившия азотноторов завод в Стара Загора, щяла да изгради складова база за цяла Източна Европа.

Друга израелска компания JTC, която е собственик на търговската верига МОЛ-Галерия, пък възнамерявала да реализира свой проект за популяризиране на високите технологии в старозагорските училища.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай