10:25 ч.

12.10.18

2 мин.

0

1

0

Дончев: Опитите за дестабилизация на страната отвътре не дават резултат и затова се пробват отвън

от редактор |

Дончев: Опитите за дестабилизация на страната отвътре не дават резултат и затова се пробват отвън

В Европа често има нужда от жертва – някой да е лошото момче или лошото момиче и да бъде посочван. В случая с убийството на журналистката Виктория Маринова и лансирането в чуждестранни медии на версията, че нападението е свързано с работата ѝ, България беше очернена. Това коментира в интервю за bTV вицепремиерът Томислав Дончев.


"Не за първи път вътрешнополитическо проблеми се пренасят навън. След като се вижда, че опитите за дестабилизация на страната отвътре не дават резултат, имаме всички белези на пренасянето им в международната сфера", обяви вицепремиерът.


Дончев отбеляза, че Европа в момента е предизборна ситуация и „политици от всички държави членки от различен профил и тоналност биха използвали, употребили и дори злоупотребили с такъв случай".


Вицепремиерът призова да имаме повече доверие на институциите.


"Не е проблем да не вярваш на конкретен техен представител, но без самата структура и държавата ще спре да съществува", обяви Дончев.


По думите му злоупотребата с всяка трагедия е престъпление. Той подчерта, че на този етап няма данни убийството да е свързано с журналистическото разследване, коментирано и в последното предаване на Виктория Маринова.


За проверката на "Джи Пи Груп" Дончев обясни, че е подал сигнал, базиран на публикация, към прокуратурата и различни институции.


Вицепремиерът обяви, че е по-скоро за лятното часово време, така го усещал, но твърди, че решението ще бъде взето след широка дискусия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:05 · 13.10.2018
"За проверката на "Джи Пи Груп" Дончев обясни, че е подал сигнал, базиран на публикация, към прокуратурата"..... ЩО НА ПУБЛИКЦИИ бе, габровче.Ми има спасени от горените документи бе,а вер. и такива които са запазени,ами има и насрещни документи във контактувалите стях фирми и държ.институции, то поръчки,то проекти.
,то изпълнение , то отчитане,па после и проверки за истинността им , то вложени материали,труд и т.н.Или и ти ще излезеш "подведен",като Веберчо,Гутеериш и дт.от ООН.Мисли с глава и за нея.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент