Дончев: Опитите за дестабилизация на страната отвътре не дават резултат и затова се пробват отвън

Дончев: Опитите за дестабилизация на страната отвътре не дават резултат и затова се пробват отвън | StandartNews.com

В Европа често има нужда от жертва – някой да е лошото момче или лошото момиче и да бъде посочван. В случая с убийството на журналистката Виктория Маринова и лансирането в чуждестранни медии на версията, че нападението е свързано с работата ѝ, България беше очернена. Това коментира в интервю за bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

"Не за първи път вътрешнополитическо проблеми се пренасят навън. След като се вижда, че опитите за дестабилизация на страната отвътре не дават резултат, имаме всички белези на пренасянето им в международната сфера", обяви вицепремиерът.

Дончев отбеляза, че Европа в момента е предизборна ситуация и „политици от всички държави членки от различен профил и тоналност биха използвали, употребили и дори злоупотребили с такъв случай".

Вицепремиерът призова да имаме повече доверие на институциите.

"Не е проблем да не вярваш на конкретен техен представител, но без самата структура и държавата ще спре да съществува", обяви Дончев.

По думите му злоупотребата с всяка трагедия е престъпление. Той подчерта, че на този етап няма данни убийството да е свързано с журналистическото разследване, коментирано и в последното предаване на Виктория Маринова.

За проверката на "Джи Пи Груп" Дончев обясни, че е подал сигнал, базиран на публикация, към прокуратурата и различни институции.

Вицепремиерът обяви, че е по-скоро за лятното часово време, така го усещал, но твърди, че решението ще бъде взето след широка дискусия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай