Човек на "Атака" поиска убежище в Беларус

Човек на "Атака" поиска убежище в Беларус | StandartNews.com

Бившият член на софийската организация на "Атака" Марио Пунчев поиска политическо убежище в Беларус. Пунчев е изпратил писмо до президента Александър Лукашенко. В него Пунчев твърди, че е останал без работа и е във финансово затруднение. Като причина за това той посочва факта, че винаги е бил против участието на България в ЕС и НАТО и нееднократно е работил за влизането на страната в Евразийския съюз.

Писмото е препратено на Лукашенко от беларуския депутат от (Либерал демократическата партия на Беларус) ЛДПБ Сергей Гайдукевич. В писмото Пунчев твърди, че не може да се намери работа в публичния и частния сектор, тъй като не споделя възгледите на управляващите.

"Омръзна ми да живия в колония на ЕС и САЩ. Моето семейство и аз искаме да живеем в нормална държава, където ще уважават нашите възгледи - политически и житейски. Моята родина се превърна за мен и семейството ми от майка в мащеха", посочва Пунчев в писмото до Лукашенко. Медиите в Беларус представят Пунчев като български националист и член на "Атака". Те отбелязват, че партията се бори за излизане на България от ЕС и НАТО и възстановяване на добрите отношения с Русия. От ПП "Атака" заявиха за "Стандарт", че Пунчев отдавна не е техен член и инициативата за търсене на политическо убежище е от частен характер. Членове на "Атака" на са търсили убежище в друга държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай