Бойко: Без двоен аршин в Европа

Бойко: Без двоен аршин в Европа | StandartNews.com

София. България е един от фискалните отличници на Европа - с втория най-нисък дълг в ЕС и бюджетен дефицит, който до края на годината ще спадне значително под 3% от БВП. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Лука Волонте, докладчик на Комисия по мониторинг на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), който е на 4-дневно посещение в България.

"Нищо добро не очаква Европа, ако за държавите има двоен аршин", допълни премиерът при разговора си с Волонте, който е у нас за оценка на напредъка на диалога по постмониторинговия доклад. По време на срещата той информира Борисов, че предварителният доклад на Комисията по мониторинг ще бъде изготвен през септември следващата година, а окончателният ще бъде готов през януари 2013 г.

Ценим подхода на кабинета за решаването на проблемите на страната ви и мисля, че усилията на правителството са насочени в правилната посока, допълни докладчикът на ПАСЕ. Според Волонте институциите в България предприемат стъпки за решаване на важни проблеми в сферите на законодателната дейност и борбата с престъпността.

Борисов запозна госта си с предстоящите промени в Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, и в Наказателния кодекс, като подчерта, че те са съгласувани с Венецианската комисия. "Въвеждането на електронното правителство, по което усилено работим, ще спести време и средства, а и ще препятства корупцията", допълни още Борисов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай