Борисов: Държавата да се успокои и хората да се хванат на работа

Борисов: Държавата да се успокои и хората да се хванат на работа | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ обеща, ако спечелят на 5 октомври, в управлението да има 10 зам. –министри мюсюлмани

Имаме две опции след изборите. Или управляваме стабилно, ако имаме 121 депутати, или не участваме в каквито и да е коалиции с пазарлък. Това каза в джебелското село Припек лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него една две години на България след тази криза и тежко положение й трябва стабилност. „Държавата трябва да се успокои и хората да се хванат на работа. Ако не спечелим изборите оставаме в опозиция, това е нормалното", каза още Борисов.

„Сътрудничество може да се прави с всички партии и това е задължително. Изборите не са нещо, което трябва да разделя хората. В тази връзка той припомни, че ГЕРБ са доказали, че могат да управляват сами, но там, където има възможност работят в коалиция. Като примери посочи Общинския съвет в Царево, където си сътрудничат с РБ, а в местния парламент в София със Синята коалиция.

„На реформаторите бих препоръчал да се държат по – уважително, защото е лошо да лижеш там, където плюеш. Пожелавам им приятна игра, успех на изборите и да се видим в парламента", подчерта Борисов.

„Ако преди 10 години, когато Царя дойде на власт и бе направена коалиция между НДСВ и СДС, нещата щяха да изглеждат други. А вече 10 години разруха, сега се опитват по същия начин с предварителни заявки и манипулации да определят кой какъв да бъде. Затова позицията ми се смени, защото се поставят условия. Какво ГЕРБ да победи, а да направим Радан Кънев премиер ?", попита риторично Борисов и продължи „аз пия кафе, пия и родопски чай, но „не се целивам по Орлов мост като Станишев и Местан", затова реформаторите да се посмирят малко. Какъв играч съм хората ще определят", каза още Генерала.

На въпрос възможно ли е сътрудничество с ДПС Бойко Борисов коментира, че сътрудничество може да се прави с всички партии и че „българските мюсюлмани трябва да бъдат мост между партиите, а не да разделят хората". „ Колкото повече мюсюлмани има във властта е по –добре и ако ние участваме в следващото управление поне 10 зам. - министри мюсюлмани ще има", обеща Борисов.

„В това отношение ДПС ни превъзхожда. Затова сега в райони със смесено население търсим всички образовани и с добра репутация млади хора от този етнос", каза Борисов.

Обиколката в Кърджалийско на Бойко Борисов започна в джебелското село Припек, където откри новоизградена спортна площадка, за която от субсидията на партията са дарени 45 000 лв. Сумата е използвана само за закупуването на материали, а хората сами са си изградили съоръжението. Местните футболни фенове бяха подготвили изненада и помолиха Генерала да пробва игрището. След Припек Борисов и областният лидер на ГЕРБ Кърджали Цвета Караянчева посетиха с. Горно Кирково, където разгледаха ремонтиран водоем, за който ГЕРБ отново са дарили 24 000 лв. Визитата завърши в с. Велешане. Генерала бе гост на кмета от ГЕРБ Севим Сали. Повод за благодарността на местните жители са 25 000 лв. от партийната субсидия, дадени за нов водопровод.

На срещите и в трите села родопчани коментираха проблемите, свързани с безработицата и по –доброто заплащане на тютюнопроизводителите. Животновъдите поставиха остро въпроса със загубите, които търпят заради болестта „син език" по овцете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай