АМ „Марица" окончателно готова до крана годината

АМ „Марица" окончателно готова до крана годината | StandartNews.com

Хасково. АМ „ Марица" ще е окончателно готова до края на годината, коментира в Хасково министърът на МРРБ Лиляна Павлова. Работата по двата лота на аутобана, които се финансират по ОП "Транспорт" трябва задължително да бъдат завършени през 2015 година, тъй като тя е последната годината на европейското финансиране, посочи министър Павлова.

Павлова отбеляза, че през юни трябва да бъде завършен единият участък от магистралата, а цялата трябва да е готова до края на август. Павлова обаче отбеляза под черта, че прогнозата й е при идеални метеорологични условия, ако няма извънредни бедствени ситуации.

Лиляна Павлова обясни и че бюджетът на ОП "Региони в растеж" е малко над три милиарда лева. Първата приоритетна ос е насочена към градското развитие и градското възстановяване. По нея за Хасково са резервирани 32 млн. лв. милиона лева, а за втората по големина община в областта -Димитровград са заделени 23 млн. лева. С ресурсите по програмата двете общини ще успеят да финансират дейности, свързани с градската среда-благоустрояване, транспорт, енергийна ефективност на училища и детски градини.

В Хасково Павлова представи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На срещата присъстваха домоуправители от всички общини в региона, а от Димитровградска община се бяха погрижили да им осигурят дори безплатен транспорт о Хасково.

Павлова посочи на срещата, че освен целта на програмата-да бъдат намалени разходите на домакинствата за отопление, тя ще осигури и заетост за на малки и средни фирми, който ще се включат в държавното саниране.

Сред един от интересните повдигнати въпроси на срещата беше дали е резонно и законно общините да дават информация на етажната собственост за тези от собствениците, които живеят на други места. Павлова посъветва тези кметове, които има притеснения за законността да действията, сами да разпоредят издирването на хората и получаването на подписите им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай