Узаконяваме си терасите лятото

Узаконяваме си терасите лятото | StandartNews.com

София. Столичани ще могат да узаконят остъклените си тераси през лятото. Очаква се тогава да е готова специална схема, по която хората да преобразяват балконите си, съобщиха от общината.

Тъй като в момента нямаме предложена алтернатива, не правим и проверки дали обектите имат разрешителни, обясни шефът на общинската дирекция "Контрол по строителството" Влади Калинов. Проверяват се само единични случаи. Глобата за балкон без разрешително е същата както за незаконно строителство - от 500 до 5000 лв.

По думите на Калинов в средата на годината общината ще е готова с програма, чрез която съседите от входовете да подават общ проект за визията на балконите им. Ако не дадат план, който да бъде одобрен, ги застрашава принудително премахване на остъкленията. Бутането на незаконните балкони обаче няма да е самоцел, каза още Калинов. Идеята е нещата да се случат. Обмисля се обновяването на балконите да е свързано със санирането. През лятото ще има цялостна политика за санирането в София, обеща и главният архитект Петър Диков.

Още по темета - четете в "Стандарт"!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай