Тризначки с призове в конкурса „Виж ни, ние сме на колело"

Тризначки с призове в конкурса „Виж ни, ние сме на колело" | StandartNews.com

Тризначките Петя, Поли и Дарина Андрееви, Любомир Киров и Лора Илиева бяха отличени с призовете в детския конкурс „Виж ни, ние сме на колело". Наградите бяха връчени днес в Информационния център „София – Европейска столица на спорта" в присъствието на Анатоли Илиев, организационен секретар на София2018, Павел Иванов от Дирекция «Превенция, интеграция, спорт и туризъм» на Столична община, родители, близки, организатори, журналисти и др. Конкурса се състоя чрез публикуване на снимки и харесвания в специално създадена страница в социалните мрежи и в него участваха деца на възраст между 3 и 10 г.

Специално жури отреди Първа награда да бъде връчена на 6-годишната Лора Илиева. Тъй като поради снежните условия тя не можа да пристигне от Шумен, нейният приз – велосипед осигурен от София – Европейска столица на спорта, бе връчен от Анатоли Илиев на представителката на организаторите Диана Николова, която ще предаде колелото на победителката.

Една награда за „Зелена безопасност" бе връчена на 8-годишния Любомир Киров за интересната му снимка му как кара колело с каска.

Специалната награда за „Най-атрактивна снимка" бе връчена на тризначките Петя, Поли и Дарина Андрееви от София. 8-годишните момиченца получиха ранички с логото на София – Европейска столица на спорта.

„Радваме се, на всяка подобна инициатива. Децата са бъдещето и всяко момиченце или момченце, което привлечем към спорта е успех. София – Европейска столица на спорта подкрепя проектите, насочени към активните занимания с деца, които спомагат за техния здравословен начин на живот и спортно ежедневие," заяви Анатоли Илиев при връчването на наградите.

Диана Николова представи проекта със специална Презентация, а Михаела Асенова допълни подробности за конкурса и неговото протичане. Церемонията завърши с обща снимка и селфита, най-щастливи бяха призьорите, а организаторите обявиха намерението си да направят конкурса традиционен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай