Сигнал за бомба в столичната община, сесията продължава

Сигнал за бомба в столичната община, сесията продължава  | StandartNews.com

София. В 12,30 часа в Столична община е получен сигнал за бомба. Това бе съобщено от председателя на столичния общински съвет Елен Герджиков по време на заседанието на общинския съвет. Всичките съветници обаче решиха да продължат сесията си, която е последната преди лятната им ваканция.

Една от важните точки, които се очакват да бъдат гласувани на днешната сесия, е искането на оставка на изпълнителния директор и ръководството на Топлофикация София. Причината е блокираните 80 милиона лева на общинското дружество в поставената под надзор Корпоративна търговска банка. Тази точка в дневния ред на общинската сесия предстои да се гледа.

Днешният дневен ред е с близо 100 точки, като съдбата на ръководството на Топлофикация София е 9-а в допълнителните точки.

Над 1000 служители на Топлофикация София застанаха вчера зад директора си в специална подписка, в която предупредиха,че ако се стигне до неговата оставка, ще излязат на протест пред общината.

"В момента органите на реда проверят сградата и ще имаме информация по-късно", заяви зам-председателят на столичния общински съвет Николай Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай