Шефът на КС отложи лекция в Алма Матер

Шефът на КС отложи лекция в Алма Матер | StandartNews.com

София. Преподавателят по история на българската държава и право в Софийския университет професор Димитър Токушев, който е и председател на Конституционния съд (КС), днес не проведе насрочената си лекция в университета. В залата напразно го чакаха над 300 първокурсници от Юридическия факултет.

Преди насрочената лекция по конституционно право от 9 часа на втория етаж на университета обаче бяха разлепени стикери с надпис: "Защо върнaхте Пеевски".

Причините за отсъствието на преподавателя не са ясни. Направи впечетление обаче група от няколко души, които бяха организирани в социалните мрежи, да зададат въпроси на Токушев за връщането на Пеевски в парламента.

По-късно стана ясно, че председателят на Конституционния съд се е обадил по телефона на секретарка в Юридическия факултет, че днес няма да дойде на лекции в Софийския университет, тъй като е бил възпрепятстван, но не е обяснил причината.

Проф. Токушев е бивш декан на Юридическия факултет в Софийския университет "Св. Климент Охридски" (СУ). През 2006 г. той е назначен за член на КС от президента Георги Първанов (2002 - 2012 г.), като през февруари бе избран за председател на институцията. Дотогава той беше член на Висшия съдебен съвет (ВСС), избран през 2003 г. от парламентарната квота. В началото на кариерата си Токушев е бил районен прокурор на Пирдоп (1972 - 1976 г.). Става професор през 2004 г.. В момента е преподавател по история на българската държава и право в СУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай