СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП /17 - 23 март/

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП /17 - 23 март/ | StandartNews.com

Пролетното равноденствие за 2018 година ще е факт на 20 март в 18 часа и 42 мин. В този момент започва астрономическата година, а астролозите отбелязват началото на Годината на планетата Венера.

За никого природата на Венера не е тайна. Виждам усмивки, когато чуят новината и надежди за бъдещето.
Фактът, че през 2018 година Венера стъпва на власт, придружена от планетата Уран, би трябвало да ни говори, че през годината на почит ще е духовността и желанието за повишаване на образователния ценз, за разширяване на познанията, както и намерението да сложим в ред своите финансови дела.
 

Основният аспект за периода е хармонията между транзитиращите Слънце и Сатурн.

Той ни вдъхва сигурност и самоувереност, които черпят сили от собствените ни възможности, от онова, което сме постигнали до тук.

Връзката между Венера и Уран ни прави работоспособни и дейни, подпомага проявленията на чувството за отговорност и по естествен начин ни предизвиква да влизаме в ролята на защитници на по-слабите.

Тъй като повече хора ще работят усърдно и ще преследват целите си, нищо чудно да има успехи в различни сфери от стопанския живот, да се раздвижи търговията.

Добри новини ще има за финансовите пазари, за строителството и за селското стопанство – най-вероятно ще са свързани с отваряне на нови възможности за финансиране.

Като неблагоприятна тенденция разчитам опасността от повишаване на вирусните заболявания през периода. Изключително важна роля за увеличаване на нашите съпротивителни сили има превенцията.

Бих си позволила да подскажа, че през идните дни лесно ще се подвеждаме по желанието за изтъкване, ще се направим на по-големи и важни. Поради това ще разхищаваме повече енергия, отколкото реално притежаваме.

Причината за тази тенденция се крие в присъствието на енергичен, но ретрограден Меркурий и на блокиращ аспект Марс/Сатурн, които пречат да оценим правилно до къде се простират нашите физическите възможности и така сами се поставяме в риск от срив.

Предупреждението се проектира преди всичко върху нашите навици в ежедневието.

Овен
Проявете умереност!

Няма кой да ви пребори. Само вие можете да се спрете. Благоразумието го изисква. Нищо не е по-лесно от това, днес да се сетите, че действията ви се ръководят от емоциите, които нямат място, когато става дума за решения. Искате да постигате успех. Продължавайте, но не показвайте ревност и страст. Трябва да сте умерени, за да пробиете. Опасните дни, във връзка с онова, което вече ви разказах, са между 19 и 23 март. Същите дни са изключително важни за вашето професионално и кариерно развитие. Очаквахте и се надявахте на развитие на ситуацията там. Следователно, трябва да сте готови за промяната и да я посрещнете със стратегия за действие. Дано да е така, защото обстоятелствата се променят с шеметна бързина. Преди това, от 21 до 23 март, мнозина ще се почувстват сякаш "са им потънали гемиите". Надявам се, да имат с кого да споделят терзанията си, за да им олекне. Не бързайте да раздавате критики.

Телец
Не действайте, а осмисляйте!

Енергията на Слънцето има интересни проекции върху делника ви. Сякаш някой е отмахнал нещо, което ви е пречило да виждате реалността правилно. Някой се е постарал вместо вас. Въпросът е защо? При всички случаи, не и да ви даде по-голямо самочувствие. Тази седмица от март ви е предоставена, за да премисляте и осмислите нещата от живота, а не за действия. Първото, за което се налага да вземете мерки, е стягането на кесията. Дните не са подходящи за инвестиции или за разхищение на свободни средства. Успоредно развивате самоинициатива, с която целите изясняване на отношенията с партньора. За целта използвайте 23 март. Не се възпирайте да го запознаете с намеренията си, да изясните какви са причините, отвели ви до едно или друго решение. Търсете сътрудничество, а не конфронтация.

Близнаци
Премислете всяка стъпка!

Затънали сте в планове и проекти. Работата, кариерата и просперитетът са най-важни за вас. Трябва да ги обезпечите финансово. Ако е възможно, пробвайте да предоговорите условията по плащания, да ги разсрочите или съкратите според личните обстоятелства. Преди това си дайте сметка дали не попрекалявате в очакванията си. Следвайте линията на разума си във всичко и се подсетете за предупреждението от анонса. В случай, че не знаете как да постъпите, претеглете правилно риска, преценете дали не пропускате важни обстоятелства. На 22 и на 23 март се въздръжте от важни стъпки и решения. Мислете, разсъждавайте без да се доверявате, не вярвайте дори на интуицията си. Най-трудните за овладяване процеси ще се развиват, както в началото, така и в края на периода. Казвам го неслучайно – след края на периода описаната тенденция вместо да се размива, се задълбочава.

Рак
Контролирайте емоциите си!

Стремите се към простори и идеи, които до момента са били извън полезрението ви. Всеки наблюдателен човек ще отчете, че самочувствието ви е нараснало, но от това вие едва ли ще имате пряка полза през периода. Докато главоболия със сигурност ще си докарате. На 19/20 март и след това на 22/23 март вие чувствате, че се нуждаете от размах в работата си и всячески се стараете да си го подсигурите. За целта гледате под око другите, спретвате дискусии, от които нищо не печелите, но издавате своите честолюбиви пориви. Моля, направете така, че настроенията и тонът ви да не преградят пътя за раздвижване на плановете ви в професионалната сфера. Сега е моментът да постъпите правилно. Ще разберете, че сте го постигнали, ако вашите идеи получават тласък отвън, заслужат нечия подкрепа и придобият в рамките на дните завършен облик.

Лъв
Не взимайте прибързани решения!

Вие сте затънали в работа. Имате и над какво да си поблъскате главата – стари, изостанали дела, неподредена кореспонденция или друг вид писмена работа. Възможно е именно през тази седмица от март да се появят информации, новини, очаквани до скоро, които да ви накарат да задействате нови задачи и така работа ви още ще се увеличи. На 21 – 23 тя направо ще ви затрупа. Все пак, не забравяйте, че това са дни, подчинени на енергията от новата ретроградна фаза на Меркурий от знака на Овен. Той не би искал да прибързвате, както и да подписвате документи преди звездното съчетание Венера/Уран да е в състояние да ви помогне, което може да се случи едва на 23 март. Прочетете в увода за него, за да се уверите дали е моментът да правите големи планове и да очаквате големи приходи.

Дева
Смело, но предпазливо напред!

Вие сте самоуверени до захлас. Имате основание да изтъквате качествата си, да говорите за попаденията на интуицията си и да смятате, че имате право да давате напътствия. Обстоятелствата са на ваша страна и вие печелите авторитет и уважение. След 22 март събития и случки ще отключат нова страница и във вашите лични, интимни отношения. На пръв поглед ще ви изглежда, че всичко върви постарому, но в един момент ще си дадете сметка, че сте задълбочили отношенията си, потънали сте в чувствата си. Със сигурност, ще потърсите начин да ги изявите. Предполагам, че мнозинството от вас няма да пристъпят в момента към сериозни предложения, но все по-често и внимателно ще обмислят планове за общо начининие, пътуване или преживяване в близко бъдеще. На този фон, бъдете внимателни какво и пред кого говорите. Избягвайте да споделяте с непознати.

Везни
Не дълбайте в подробности!

Вие искате да имате по-широки възможности от преди. Направеното вече е забравено, а непостигнатото ви примамва. Имате желание да развиете своя потенциал. Ретроградната фаза на Меркурий ще ви помогне да потърсите къде са грешките и пропуските в миналото, но не може да ви извади от конфликтите с по-високо поставените, ако вие не си замълчавате навреме. Със силата на Меркурий, съчетана с възможности на аспекта Венера/Уран, сте в състояние да покажете своето щедро великодушие, но и да задълбаете в някаква подробност, от където да изскочи проблем във взаимоотношенията – у дома, на работното място, с бизнес партньор, например. В тази поредица и поради необходимостта от конкретни решения, през идните дни няма да ви остане време да се стряскате пред обстоятелствата. Да се надяваме, че преди това сте преценили криещия се в тях риск.

Скорпион
Не спирайте да се движите напред!

Вие разполагате с енергия и физическа сила. Чувствате се готови за работа и конкретни дела. Бих ви предложила да я изразходите по предназначение като си набележите сериозни задачи или се задълбочите в далечните си проекти. За вас е важно да се движите – в прекия и в преносния смисъл. Ходенето, движението и смяна на обстановката ще направят чудеса за вашата психика: ще се успокоите, че овладеете тялото си и ще дадете простор на мисълта си. А това ще ви е нужно още на 22 март, когато вече сте под влияние на енергиите от ретроградния Меркурий, в живота ви ще се случват интересни неща. При мнозина ще се заговори и за важни промени в живота на обкръжаващите ги. Техни близки им съобщават новини, които вероятно ще имат пряко отражение върху живота им и за съвместното бъдеще.

Стрелец
Спазвайте мярка!

Първите четири-пет дни са активната част от периода. Вие не спирате да работите, да планирате и да очаквате резултат от своята професионална дейност. Моля, спазвайте правилата за безопасност при работа на 21, 22 и на 23 март. В личните отношение също е необходимо да си поставяте граници, ограничения като, например, да избягвате упоритата настойчивост, когато искате да получите или да постигнете нещо. Ако не смеете да се доверите на интуицията си, което към момента е правилното поведение, изберете човек, с когото да споделяте, да разисквате вълнуващите ви теми. На 21 – 22 март общуването ще ви носи не само сигурност, но и блестящи идеи. С други думи, през този седемдневен период ще спечелите повече, ако избягвате конфронтациите на работното място и разправиите вкъщи, с родствениците, и залагате на разговорите за онова, което може да се случи, докато фантазирате.

Козирог
Наблегнете на личните дела!

Ретроградната фаза на Меркурий, която „де юре" стартира на 23 март, вече ви пречи да подкарвате с лекота делата си по желания начин. Срещате съпротива на обстоятелствата, особено при справяне с документи и писмени дела. Това е водещата тенденция за периода. Енергията й се излива директно в полето на вашите взаимоотношения и контакти. В тази връзка, имам новина: ще се наложи да се съобразявате с напрегнатите планетни аспекти – не да се конфронтирате, а да ги заобикаляте. Това е вашата задача. Как да го постигнете ли? Обстоятелствата сами предлагат възможност да преместите поглед от професионално-служебните дела върху личните и да използвате всяка свободна минута за контакти и общуване с близките хора, с партньора. Там вие ще откриете отдушник за емоциите си и изява за ярката си индивидуалност.

Водолей
Спазвайте стриктна програма!

В чудесна кондиция сте. Нищо не ви възпира да се изявявате. Готови сте да пренебрегнете и предупрежденията от въведението, тъй като усещате положителната сила на ретроградния Меркурий от знака на Овен. Не се залъгвайте, че ще ви е лесно да я управлявате. Освен, че ви носи прилив на енергия за работа, това звездно положение изисква да направите нещо конкретно: да имате програма и да отмятате задачите по ред и приоритет. Не си позволявайте своеволия – ще извикате проблеми. Тъй като вече е валидна забраната-предупреждение да се вглеждате в далечните перспективи заради присъствието на ретрограден Меркурий, днес уреждайте належащите и наболели теми без да вдигате поглед в страни от текущите проблеми. И още нещо: опитайте се да планирате всичко важно до края на април. Сега е времето за подреждане на програмата.

Риби
Говорете искрено и споделяйте!

Звездните положения тази седмица се подчиняват на ретроградността на Меркурий. Планетата се комбинира с вашето Слънце, в знака на Риби се получава специфично взаимодействие: заедно настояват да говорите само онова, което ви е на сърцето и в мислите. Невъзможно е да очакват от вас куртоазни изявления и поведение. Убедена съм, че ще се почувствате по-добре, ако до 23 март се съсредоточите върху работата си. Там идеите и творческият подход биха могли да ви отведат до желан резултат, а и да ви позволят да представите способностите си пред обществото. Последните дни от периода са ви дадени за отдих и развлечения. Има голяма вероятност мнозинството около вас да осмисли своята поведенческа линия по отношение на партньора, на партньорствата си. Ако чувствате, че искате да кажете някому нещо, не се въздържайте, а го направете на 22 или на 23 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай