Съпрузи: Арестувайте дъщеря ни, наркоманка е и се продава за дрога

Съпрузи: Арестувайте дъщеря ни, наркоманка е и се продава за дрога | StandartNews.com

Двама родители от Сливен поискаха публично дъщеря им да бъде арестувана поне за няколко дни и да я изпратят на принудително лечение.

"Нямаме друг изход, докато бъде насрочено делото за принудително настаняване в психиатрично заведение, 17-годишната ни дъщеря трябва да бъде зад решетките в полицията. Така поне ще бъдем сигурни, че няма да има достъп до наркотици и възрастния й приятел, който се занимава с трафик на хора". Това обявиха в Сливен Мария и Иван Георгиеви, чиято дъщеря е ученичка в 11 клас на местната хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов".

"Обръщаме се към институциите да ни помогнат, защото в момента сме в омагьосан кръг. Полицаите не искат да заведат принудително дъщеря ни в болницата, от там казват, че нямат основание да я задържат, а според прокурора именно полицаите трябва да ни помогнат", казаха Мария и Иван. "Предишния път, когато алармирахме полицията, на деветия ден спряхме отвеждането на дъщеря ни зад граница, където щяха да я продадат. Тя взема наркотик пико, от него е зависима", твърдят двамата родители.

Те са алармирали всички възможни институции, включително отдела за защита на детето, местната комисия за борба с противообществените прояви и други.

"Аз съм образувала преписка, но трябва да се знае, че решението взема съдът. Момичето не е извършило закононарушение, за да бъде арестувано. Ако се прецени от съда, то ще бъде лекувано", заяви пред "Стандарт" наблюдаващият прокурор Таня Еневска от районна прокуратура Сливен.

"Знаем за случая, алармирали сме всички институции и неколкократно сме говорили с майката на детето", казаха от ръководството на гимназията. Момичето вече има наказание за това, че не идва редовно на училище, сега предстои друго, ако педагогическият съвет реши. "В крайна сметка обаче нещата опират най-вече до семейството", заявиха учители.

"Ние даваме на полицията имената на хора, които разпространяват наркотици и осъществяват трафик на хора, а няма реакция", жалваха се двамата родители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай