Професорът с поразяваща уста

Професорът с поразяваща уста | StandartNews.com

Не е изпушил нито една цигара и не е близнал алкохол

Юлиан Вучков свалил жената до себе си с геврек

През целия си живот той не е изпушил нито една цигара, не е изпил и една чаша алкохол. Твърди, че не се въздържа, за да си пази здравето. Задушава се от цигарите, нетърпим e към пушачите. Затова и няма приятели пушачи. "Тютюнът е като дрогата - опива те, без да се усетиш.", смята един от най-големите български критици и безпощадни коментатори професор Юлиан Вучков. Колоритният публицист, театрален, литературен и телевизионен критик наскоро навърши 80 години, които хич не му личат. Душата му е все така жизнена и млада, както и на 45. Зад гърба си има написани 30 книги и повече от 150 публикации. Създал е три 3-часови телевизионни предавания: „Ум робува, ум царува", „Размисли и страсти", „Времена и нрави". Те са произвели стотици предавания в 8 телевизии. Вучков е почетен професор в три университета – УНСС, Софийския Медицински университет и Университета по библиотекознание и информационни технологии. Почетен доктор е във ВМА.

Малцина знаят, че театърът е неговата първа любов, която е наследил от майка си, която е била актриса. Още от дете имитирал нейни колеги, рецитирал стихове в час. От майка си е наследил житейска атрактивност и висок жизнен тонус. Индивидуализмът му обаче попречил да стане актьор. Вучков завършва театрознание във ВИТИЗ през 1958 г. Защитава докторска дисертация в Института за литература при Българската академия на науките на тема "Българската драматургия (1878-1944)". Често изявява таланта си и пред камерата, когато си позволява да се кара с актьорски вдигнати ръце на зрителите, ядосан от вечното им оплакване и мърморене и липсата на воля да се борят с житейските трудности. Предпочита качествените филми. Чете много стихове на забележителни поети.

Професор Вучков никога не се е женил, но винаги е бил кавалер. Често е казвал, че обича земните, естествените, чистосърдечните, спонтанно проявяващи се дами. Не случайно споделя живота с ефектната Диана. В интервюта е казвал, че са духовно и физически близки. Мислят еднакво за всичко: за културата, за образованието, за света като цяло, дори и за политиката. Всъщност двамата се познават от повече от 40 години. След запознанството си обаче двамата загубват връзка помежду си. След години се срещат отново. По това време Диана работи в книжарница. Професорът влиза да провери как върви продажбата на една от неговите книги. Вниманието на естета веднага е привлечено от жената срещу него – „красива, пищна и секси". Първият опит да вземе телефона й обаче е неуспешен. Водещият дори не успява да си спомни, че двамата се познават. На следващия ден пристига в книжарницата и й подарява геврек. Така я "свалил". В трудни моменти го е спасявало чувството му за хумор. Не го губи дори, когато се отчайва.

Проблясък

Трябва да ви кажа, дами и господа, че сексът е три неща: то е страст. Но то е и изкуство, и работа, защото леглото не е обор за волове и крави! оне на мене ми се е случвало да имам връзки с жени, които не съм се обвързвал с тях, защото са прости, елементарни, скучни. Не може сега, извинете, да искаш мъжът да те люби като жребец, след като ти си се разляла до него като Малеби планина. И обратното, жената няма да пламне, щом е чувствителна, а мъжът до нея я яха и я блъска в леглото, като че ли е желязна ограда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай