Похитителите на Лара й осигурявали комфорт

Похитителите на Лара й осигурявали комфорт | StandartNews.com

София. 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо – Лара се чувствала добре като заложница, защото похитителите й са имали такава стратегия. Това разказа в предаването „Тази сутрин" на бТВ журналистката Блага Георгиева, която е направила няколко интервюта с майката Моника Добринова.

С Лара е контактувал мъж с покрито лице, който се държал добре с нея и й носил блокчета за рисуване, например. Похитителите са обяснили на момичето, че не е отвлечено, а е скрито на сигурно място заради опасения за сигурността й, свързани с баща й. „Историята е звучала достоверно за 10-годишно дете," коментира Блага Георгиева.

„Още при планирането на отвличането похитителите са знаели, че Лара ще прекара при тях дълго време. Тъй като става дума за дете, ако психическото и физическото му състояние се влоши, това ще затрудни много и тях," разясни журналистката.

Лара е държана в стая с прозорци и е можела да гледа по телевизията каквото пожелае с изключение на новинарски емисии, разказа още Блага Георгиева.

Разследващата журналистка бе категорична, че отвличането на Лара Банева е с цел откуп и няма нищо общо с баща й Евелин Банев – Брендо, подсъдим в Италия по дело за трафик на кокаин.
Похищението на Лара в началото на март съвпадна с ключово явяване на Брендо пред съда и се появиха спекулации, че отвличането има за цел да го накара да мълчи. „Става дума за класическия случай с искане на откуп," убедена е Блага Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай