Плевнелиев: Мандела бе олицетворение на човешкия дух

Плевнелиев: Мандела бе олицетворение на човешкия дух | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плeвнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Република Южна Африка Джейкъб Зума по повод кончината на Нелсън Мандела – дългогодишен лидер на ЮАР и една от най-ярките личности в най-новата история на света. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"През целия си живот Нелсън Мандела се бореше за защитата и утвърждаването на човешкото достойнство, равенство и свобода в Африка и по света. Със своето дело той докосна милиони хора, които възприеха неговата визия за мир и справедливост, за свят без расизъм и дискриминация, за живот без насилие", заявява в писмото си българският държавен глава.

"Рядко човечеството е било толкова обединено в своята скръб, изпращайки от този свят една личност. Нелсън Мандела беше олицетворение на силата на човешкия дух, на непримиримостта към неправдата и нестихващата вяра в доброто. Той ще остане в историята като велик син на своя народ, на Африка, на човечеството, като пример, от който ние да се водим и като дело, което трябва да продължим с общи усилия", се казва още в съболезнователното писмо на президента Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай