О.р. Милов: Истината за армията ни съвсем не е празнична

О.р. Милов: Истината за армията ни съвсем не е празнична | StandartNews.com

Председателят на офицерската легия "Раковски", офицерът от резерва Иван Милов, коментира, в Деня на Българската армия, че истината за армията ни сега съвсем не е празнична.

"На всички трябва да е ясно, че царят е гол! След толкова години реформи, трансформации...българската армия беше един инструмент, върху който всеки един политик, който яхваше коня в Министреството на отбраната, се опитваше да прави някакви велики неща. Няколко основни точки, които трябваше да бъдат спазвани от българските политици, за съжаление, бяха забравени, а именно че армията е един инструмент, който генерира и произвежда нещо, без което българската държава нямаше да съществува, а това е националната й сигурност. Нещо, което е в основата на развитие, в последствие, и на бизнес, и на строежи на магистрали, на развитие на икономиката...Ако няма този основен елемент, наречен национална сигурност, всичко останало би било просто една територия някъде на Балканите!", заяви той пред БНР.

Иван Милов подчерта, че най-важното, което една армия притежава, са хората.

"Тези хора бяха мачкани, тези хора бяха заплашвани, тези хора бяха оставени на улицата под благовидното "желание" всеки да направи една реформа, която реформа се състоеше основно в намаляване на състава. Гръмките обещания на някои политици, че така ще останат пари и тези пари ще бъдат вложени в модернизация. В резултат на тези прословути псевдореформи не само, че не се случи модернизацията....в момента сме в това тежко и окаяно състояние...Материално-техническото осигуряване е доста...недостатъчно за това, което изпълнява армията като задачи...Това омаскаряване на хората, които произвеждат продукта национална сигулност е съвсем тенденциозно!...Не знам защо държавата се държи като мащеха към полицията и армията!", категоричен е офицерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай