КЗК отмени избор за охрана на 21 язовира

КЗК отмени избор за охрана на 21 язовира | StandartNews.com

София. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени избор на изпълнител за охрана на язовири в обществена поръчка на Министерство на земеделието и храните. Това съобщиха от пресцентърът на комисията.

КЗК отмени заповед на министъра на земеделието и храните за обявяване на класирането на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет "Осигуряване на физическа денонощна въоръжена охрана на 21 броя комплексни и значими язовири – публична държавна собственост, предоставени за управление на Министерство на земеделието и храните", включваща 4 обособени позиции.

Нито едно от лицата, включени в състава на оценителната комисия, не притежава необходимата професионална квалификация и практически опит в съответствие с предмета на поръчката, съобщават от КЗК. И уточняват, че не е изпълнено едно от императивните изисквания на ЗОП.

Констатираното нарушение се отразява върху възможността на помощния орган компетентно да изпълни задачата, за която е назначен, а именно законосъобразно провеждане на процедурата. Последицата от това нарушение е незаконосъобразност на всички извършени действия на комисията по разглеждане, оценка и класиране на офертите, включително и на решението за определяне на изпълнител на обществената поръчка, допълват от КЗК. И изтъкват, че връщат процедурата от етап назначаване на състав на оценителната комисия в съответствие с изискванията на закона и мотивите в решението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай