Кресна без паметник на Самуил заради забавени пари

Кресна без паметник на Самуил заради забавени пари | StandartNews.com

Благоевград. Община Кресна не успя да монтира паметника на цар Самуил в центъра на града за отбелязването на 1000 г. от смъртта му. Причината е в забавеното превеждане на парите от страна на правителството.

„Искахме да го направим до 6 октомври, когато бе годишнината от кончината на българския владетел. Но нямаше как да преместим паметника, без да имаме нужните средства. Вече получихме необходимите 9800 лева. Надявам се, че до края на годината ще успеем да зарадваме жителите на града като монтираме паметника на Самуил", заяви кметът на общината Илиян Кръстев.

В момента монументът продължава да е пред входа на отдавна закритото поделение край града. Далеч от погледите на жители и гости на Кресна. Затова кметството ще го премести в централната част на града, в градинката край главен път Е-79, за да се вижда от всички, които пътуват към и от Гърция. „Ще ни трябва технологично време и добри климатични условия за монтирането на паметника. Необходимо е да се направи постамент, върху които да е паметникът", уточни градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай