Голямото изнасяне започна: Колони от коли по магистралите

Голямото изнасяне започна: Колони от коли по магистралите | StandartNews.com

По 500 коли в минута напускат столицата

Голямото пътуване преди четирите почивни дни започна. Движението на изходите на столицата е затруднено. По магистрала „Тракия" в посока Пловдив на много места вече колите се движат в колони, предаде „Фокус".

Движението в посока София е с умерена интензивност.

Мокри и хлъзгави участъци има в района на тунел „Траянови врата", в района на "Вършилата" и на мостовете преди отбивките за Велинград, където вали и има мъгла.

Очакванията на „Пътна полиция" са за между 400 и 500 автомобила в минута да напускат столицата днес заради струпването на 4 почивни дни.

Задръствания и засилен трафик се очакват в цялата страна. По този повод се ограничава движението на камиони - днес от 16 до 20 часа и на 3 март от 14 до 20 часа, магистралите и първокласните пътища са забранени за тежкотоварните автомобили над 12 тона. 

По 500 коли в минута напускаха София, отчетоха от "Пътна полиция".  Заради засиления трафик  пътните полицаи ограничиха движението на камиони над 12 тона от 16 до 20 часа.

Забраната ще бъде в сила и на 3 март от 14 до 20 часа и ще важи за магистралите и първокласните пътища.

Междувременно от БДЖ съобщиха, че заради очакванията за голям брой пътуващи пускат допълнителни вагони. От днес до 4 март включително железницата предоставя около 9000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

Ще ви държим във връзка каква е натовареността на пътищата в страната, Статията ще се обновява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай