ДАНСwithme Global за 1 месец от старта на протеста

ДАНСwithme Global за 1 месец от старта на протеста | StandartNews.com

Българската общност по света, в подкрепа на антиправителствените демонстрации на гражданското общество в България, се обединява в ден на обща глобална демонстрация под надслова ДАНСwithme Global .

Глобалният протест ще се състои в Неделя, 14-ти юли, точно 1 месец след началото на #ДАНСwithme в България, чрез паралелни демонстрации на българските общности от 25 града и 11 държави по света.

Единни българите по целия свят от Сидни през София до Сан Франциско протестират заедно с тези в Ню Йорк, Вашингтон, Сан Франциско, Лос Анджелис, Торонто, Монреал, Лондон, Париж, Брюксел, Мадрид, Мюнхен, Франкфурт, Щутгарт, Фрайбург, Хамбург, Карлсруе, Манхайм, Магдебург, Берлин, Амстердам, Осло, Виена, Цюрих, Сидни и Сеул. Обхватът и мащабът на международното събитие в подкрепа на протестите в България е безпрецедентен. Участващите искат да подчертаят, че въпреки физическото разстояние до България, те се интересуват живо от случващото се в страната и имат желание да са деен участник в политическия и обществен живот, дори и от разстояние. Очаква се глобалната демонстрация да привлече вниманието на международни медии за случващото се в България.

Световният протест е израз на желанието за истинска демокрация и прозрачност на държавното управление. Протестиращите извън България са единни с тези в страната и се противопоставят на общественото влияние на олигархията и мафията, отстоявайки искането за незабавна оставка на Правителството на Орешарски.

Световният протест ще намери своето изражение и в София като 25 човека с плакати на всеки от протестиращи градове се включат на протеста пред Президентството в 18:30 същия ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай