bTV свали "Шоуто на Слави"

bTV свали "Шоуто на Слави" | StandartNews.com

Би Ти Ви (bTV) спря епизода от "Шоуто на Слави", планиран за днес вечерта. Това стана ясно от надпис, който се появява на екрана, докато тече повторение на старо предаване.

"Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание", пишеше на него.

"Шоуто на Слави" се излъчва от понеделник до петък между 22:30 и 23:30 часа.

По-рано днес Слави Трифонов разпространи отворено писмо към политиците. В него той казваше, че дава две седмици на новите депутати и ако не се занимаят с въпросите на референдума, иницииран от предаването, и не ги вкарат в изборното законодателство до два месеца, отива пред Народното събрание на протест.

В писмо до медиите, изпратено късно тази вечер от пресслужбата на телевизията съобщават, че планираният за днес епизод на шоуто няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за "телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си".

Ето пълния му текст:

bTV прави промяна в програмата си за вечерта. В 22.30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави". Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си.

bTV и „Седем осми" имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми" и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV.

Малко преди полунощ тази вечер от екипа разпространиха съобщение до медиите. То беше подписано от Слави Трифонов, който обяснява, че "в момента седя с моя екип в офиса ми, тъй като истината е по-важна от всичко, искам да бъдете информирани".

И обяснява, че ще дадат пресконференция във вторник на обяд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай