Битото бебе се учи да се храни с биберон

д-р Радка Масларска

Битото бебе се учи да се храни с биберон | StandartNews.com

Състоянието на бебето, което преди седмица беше бито от акушерка в столичната болница „Софиямед", е стабилно. Това съобщиха от болница "Токуда", където лекуват малката Никол, която беше транспортирана в много тежко състояние.

Всички жизнени показатели на бебето вече са под контрол. Независимо, че състоянието на бебето към момента е стабилно, е рано да се правят прогнози ще има ли и какви ще са късните усложнения на Никол.

„Никол е добре, при нея няма опасност за живота. Стабилни и под контрол са всички нейни функции, учи се да се храни с биберон, възстановява своите рефлекси", успокои д-р Масларска. По думите й детето ще остане в болницата „още няколко седмици", докато се възстанови напълно.

Тази седмица ще бъде направен ядрено-магнитен резонанс, който би показал по-точно има ли евентуални поражения. Въпреки че все още не може да са напълно спокойни за детето, лекарите от отделението се надяват то да бъде изписано с минимални отклонения.

При приемането на бебето състоянието му е било изключително тежко - счупване на черепа, множество мозъчни кръвоизливи и мозъчен отток, който сериозно е застрашавал живота му.

Лекарите разказаха, че когато са прегледали за първи път бебето, то е било с жълта кожа, а при всяко докосване са следвали болезнен плач и стенания.

Затова медиците са били принудени да му дадат обезболяващи преди да започнат да го изследват.

От техните думи стана ясно още, че от болница „Софиямед", където се случи инцидентът, са направили кръвопреливане на Никол, за да опитат да овладеят анемията й. След като установили, че в случая се налага интензивно лечение, взели решение да транспортират детето в друга болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай