Батерия на лаптоп заблудила полицейското куче

Батерия на лаптоп заблудила полицейското куче | StandartNews.com

Шофьорът на автомобила е белгиец, връща се у нас на 3 декември

Шофьорът на белия бус, който беше претърсен за взрив, е белгийски гражданин, научи "Стандарт". Той е излетял в 5,00 ч сутринта за Шарлероа и има билет за връщане на 3 декември. Името му не е арабско, а типично френско. По всичко личи, че не е имал и идея да се крие, нито пък че ще предизвика подобна суматоха. Най-вероятната причина за реакцията на кучето, подушило взривно вещество, е батерията на лаптоп, научи още "Стандарт". При повреда на батерия от нея се отделят вещества, които наподобяват амонити - взривни вещества, смеси от амониев нитрат, нитротолуол и нитроглицерин. Вероятно кучето е надушило тях. Както е известно, единият багаж беше взривен, вероятно в него се е намирал лаптопът.

Теорията с преносим компютър не е случайна. Тази година е имало подобна евакуация на летището в Пловдив. Отново куче е надушило взривно вещество в багажното на самолет. Под дъжда били евакуирани всички пътници, а машината претърсена сантиметър по сантиметър. Оказало се, че става въпрос точно за повредена батерия на лаптоп, потвърдиха пред "Стандарт" два независими източника.

Всички органи на сигурността са взели повече от сериозно заплахата в София. За това говори фактът, че шефът на сигурността на летището е пристигнал спешно, въпреки че е бил отпуск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай