Асансьор падна в София, една жена загина

Асансьор падна в София, една жена загина | StandartNews.com

София. Една жена е загинала, а друга е била откарана в болница, след като асансьор пропаднал във висока сграда в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР за БГНЕС.

В асансьора са пътували две жени. Освен жертвата другата е откарана в болница, като по-късно стана ясно, че състоянието й е изключително тежко.

Инцидентът е станал между 8 и 9 часа в блок 115 на ул. "Академик Георги Бончев" в близост до кръговото движение на 4-и километър, допълва бТВ.

На място има полиция, следствени органи и екип на ДНСК, който все още не е допуснат да направи оглед. Според служителите на строителния контрол, техническото състояние на асансьора е проверявано на три години.

В 9.33 ч. с линейка на Бърза помощ е била докарана втора жена в болница "Св. Анна" в София. в тежко състояние, в кома, с тежка политравма. Тя се казва Мария Игнатова на 41 години от жк "Дианабад". Това съобщи на брифинг изпълнителният директор на заведението - Димитър Димитров. 

Лекарят каза, че жената е била първоначално в спешно отделение, където са били направени скенери и резонанси. Пострадалата Мария има разкъсвания на черния дроб, далака, корема, червата, пикочния мехур. Счупени са й глезените, има тежки счупвания по гръбначния стълб и ребрата. Има лицево-мозъчна тежка травма.

Димитров обясни, че от операционната му съобщили, че са успели да отстранят кървящата жлъчка на жената и са зашили черния й дроб. Кръвозагубата към момента е овладяна и може да се каже, че състоянието й е стабилизирано и неврохирурзите може да се включат във втория етап в борбата за живота й.

"Много е тежко състоянието й и ще се наложат най-малко 4 операции, категорично тя е с много тежка опасност за живота", уточни още Димитър Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай