15:51 ч.

18.12.13

1 мин.

1769

1

0

Animal Rescue Sofia събраха пари за новия приют

от Татяна Миланова |

Animal Rescue Sofia събраха пари за новия приют

Спасените бездомни кучета няма да останат на улицата

Снимка: ARSofia

София. Организацията Animal Rescue Sofia, която се грижи за бездомни кучета, е събрала от дарения достатъчно пари, за да закупи бивша ферма, където да премести приюта си. Тази година изтича договорът за наем на имота в Богров, където досега се приютяваха животните. В продължение на 78 дни организацията активно набираше дарения чрез благотворителни концерти и събития, продажба на сувенири, дарения от фирми и граждани и онлайн през сайта си. "Стандарт" разказа за борбата им по улиците да няма бездомни кучета. За закупуването на терен, където е имало кравеферма, и за изграждането на приюта им бяха необходими 210 000 евро, които вече са събрани. 


ARSofia съобщиха новината на своя уебсайт и в социалните мрежи. След като сделката стане факт, София ще има своя първи неправителствен приют. По думите на стопаните му, той ще бъде "независим от институциите, хуманен и европейски; ръководен от хората, които истински ги е грижа за животните; отворен за всички – доброволци, посетители и осиновители 365 дни в годината; с клиника, която работи 24/7 за най-окаяните животни на града; с екип, който знае какво върши и поставя животните на първо място".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

гражданин · 16:51 · 18.12.2013
Чудесна новина! По Коледа наистина стават чудеса и добрите хора все още ги има в България!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент