Ангел Найденов се похвали с добре изпълнени ангажименти

Ангел Найденов се похвали с добре изпълнени ангажименти | StandartNews.com

София. "Изпълнихме основните си ангажименти и акценти в програмата, която обявих пред ръководния състав на Министерството на отбраната и командването на Въоръжените сили", похвали се министърът на отбраната Ангел Найденов пред журналисти след днешното заседание в парламента.

В рамките на управлението на кабинета екипът му успял да гарантира условия за изпълнението на конституционно възложените задачи на Българската армия. Найденов благодари на всички военнослужещи и цивилни както за отговорността, която са проявили, така и за участието им в операции, свързани с гасене на пожари, обезопасяване на боеприпаси и подпомагане на хората и регионалните власти при природни бедствия, като наводненията във варненския квартал "Аспарухово" и Добрич. Към списъка с добре свършените задачи министърът в оставка добави и изграждането на оградата срещу бежанци по границата с Турция.

"Успяхме да изградим защитното съоръжение по южната граница - една неприсъща за Българската армия отговорност, с която военнослужещите се справиха с чест", каза Найденов, като допълни: "удовлетворение ми носи и реализацията на част от малките модернизационни проекти, свързани с придобиването на индивидуално въоръжение, екипировка, подобряване на качеството на индивидуалното оборудване, с което разполагат българските военнослужещи".

Найденов заяви, че при встъпването си в длъжност е заварил критичното състояние на техниката и въоръжението в Българската армия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай