Адвокатът на акушерката: Емилия не помни нищо

Адвокатът на акушерката: Емилия не помни нищо | StandartNews.com

Адвокат Владислав Янев, който защитава акушерката Емилия Ковачева даде интервю, в което разказа каква е тяхната версия за случилото се в нощта на 18 април. Пред Нова ТВ той каза: "Тя се е чувствала изключително затормозена и не на себе си. Изживяла е някаква криза, която тепърва ще се установява – дали е имала някакво психично заболяване или моментно състояние на невменяемост. Тази жена е била поставена в ненормални условия на труд".

Адвокатът поясни, че Ковачева е била в изключителни тежко състояние и не помни нищо. Впечатление й е направило обаче, че Никол не е изглеждала добре и е имала жълтеникав тен на кожата.

Владислав Янев отново акцентира върху това, колко много българи са принудени да работят при тежки условия на труд, често извънредно, за да могат да свързват двата края. Той припомни, че Емилия е останала вдовица много млада и на нейните плещи е останала издръжката както на двете й дъщери, така и на възрастните й родители.

Думите му към семейството на пострадалото бебе бяха: "Този случай постави много значими обществени проблеми, които следва да бъдат решени. Изразяваме своята съпричастност към болката на родителите и дълбоко съжалявам за това, което им се е случило"

Адвокатът настоя да бъде проучен въпросът за това в какви условия на труд са поставени медицинските работници и каква е сигурността в болничните заведения.

"Този запис е незаконно разпространен в интернет и възниква въпроса колко качествено се води разследването", завърши адвокатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай