Полицаи издирват опасен стрелец, ранил авджия и се заканил да убие двама мъже

Полицаи издирват опасен стрелец, ранил авджия и се заканил да убие двама мъже | StandartNews.com

Благоевград. Животновъд и овчарят му са под полицейска охрана, тъй като издирван от полицията стрелец се заканил да ги убие. Почти 24 часа 30 полицейски служители от Благоевград и Кюстендил търсят Иван С., с прякор Делвинския, от село Боровец, община Кочериново. Мъжът простреля с незаконна пушка – самоделка 66-годишния ловец Венчо Каймакански от благоевградското село Рилци. Инцидентът стана към 12,45 часа в сряда в местността Дългите ниви на Татарски рид над село Лисия, близо до българо - македонската граница.

Венчо отишъл още сутринта с още трима авджии да засеят жито за изхранване на дивеча. Срещнали Иван и го помолили да не пуска двата си коня в района, за да не съсипят труда им. По обяд видели, че към тях идва Делвинския, облечен с дълга шуба. Разбрали, че ще има скандал, но не допуснали, че носи оръжие. „Аз теб трябваше отдавна да те убия", провикнал се към Венчо обезумелият мъж и измъкнал изпод шлифера стара турска пушка. Само бързата реакция и инстинктът за самосъхранение спасили живота на мишената на стрелеца. Каймакански се завъртял и вдигнал дясната ръка пред лицето си. Иван гръмнал в него от 4-5 метра, сачмите попаднали в лакътя на дясната ръка на жертвата и го раздробили. След изстрела стрелецът се метнал на оставената наблизо кола "Лада Нива" на ловците и избягал. Раненият мъж е настанен за лечение в частната болница в Благоевград, няма опасност за живота му. Такава опасност обаче има за собственик на стадо овце и неговият овчар, Иван се заканил, че ще ги убие, заяви кметският наместник на Лисия Стоян Ников. Затова цялото село е под полицейска блокада.

„Двамата мъже, към които са отправени заплахите на Иван, са от село Фролош, но стадото им в землището на нашето селище", уточни кметският управник. Той уточни, че преди доста години Венчо и Иван имали спор. Конете на стрелеца подгонили магаре на местни хора, което паднало в дерето, счупило си краката и било убито. „Тогава Венчо казал на Иван да даде едно добиче стопаните на мъртвото магаре като компенсация, но това вбесило Иван", допълни Стоян Ников.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай