Парти за Хелоуин прати деца в болница

Парти за Хелоуин прати деца в болница | StandartNews.com

Парти за Хелоуин приключи в болницата. 10 деца на възраст 7 и 8 години от училище "П.Р.Славейков" са с хранително натравяне и са настанени в ямболската клиника, съобщи директорът на МБАЛ "Свети Панталеймон" в града д-р Панайот Диманов. Състоянието им вече е добро, каза лекарят. От РЗИ-Ямбол съобщиха, че първите деца са приети в спешното отделение в 16 часа на 31 октомври, а останалите на 1 ноември сутринта.

"Някои родители са отказали хоспитализация на своите деца, затова реалната бройка може би е по-голяма", заяви д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ-Ямбол. От училището казаха, че на 31 октомври в стола са обядвали общо 174 ученици и 11 учители като менюто е включвало свински шницел, картофена салата и плодово мляко. натровили са се обаче само малчуганите от 1 и 2 клас. Всички те също са яли от обяда. В същото време обаче, че в училището е имало парти по случай Хелоун, на което деца са се черпили с домашни сладки. Все още не е ясно дали обядът или хелоуинското парти са причина за натравянето, но и учители и експерти подозират, че по-вероятно е да е вторат апричина.

Стана ясно, че фирма от Сливен доставя храната в стола на училището. От там са взети проби и отривки на работещите. Няма как обаче да бъдат взети проби от храната, консумирана на хелоуинското парти. Първите микробиологични резултати от изследванията се очакват в петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай