11:15 ч.

09.11.17

2 мин.

0

0

0

Осуетиха голям мигрантски пробив към България

от редактор |

Осуетиха голям мигрантски пробив към България

Турските власти заловили група от 575 бежанци, които се подготвяли да преминат нелегално у нас и в Гърция


Зачестяват опитите за мигрантски пробив от Турция към България и Гърция. Стотици бежанци са се опитали да преминат в ЕС за последните дни, съобщава dir.bg.


Турските власти в района на Одрин са заловили късно вчера група от 575 мигранти и бежанци, които се подготвяли да преминат нелегално у нас и в Гърция.


По данни на Дирекцията по сигурността в Одрин бежанците се укривали в околностите на селищата Орхание, Сарайакпънар, Боснакьой в близост до турско-българската граница и Узункьопрю, Ипсала и Мерич край границата с Гърция.


Пограничните власти предприели операция по залавянето им. Установено е, че са от различни страни - Мароко, Пакистан, Мианма, Афганистан, Египет и Сирия.


След като е снета самоличността им, заловените мигранти и бежанци са предадени на Дирекцията по миграционните дейности в Одрин.


Преди няколко дни - на 6 ноември, турските сили за сигурност задържаха 71 мигранти в окръг Одрин при опити да преминат нелегално в България и Гърция.


Мигрантите са били открити в селата Орхание, Йеникадън, Босна и Сараякпънар. Задържаните са граждани на Афганистан, Сирия, Палестина и Египет.


На 1 ноември турските гранични власти заловиха група от 149 мигранти и бегълци при опит да преминат нелегално в България и Гърция.


Разделени на групи, бежанците се укривали в околностите, за да преминат нелегално на българска и гръцка територия. Те били от различни страни - Афганистан, Пакистан, Бангладеш, Алжир, Ирак, Тунис и Сирия. Имало и палестинци.


След като приключила проверката за установяване на самоличността им, жандармерията ги предала на Дирекцията по миграция в град Одрин, за да бъдат върнати обратно.


Охраната на границата в района е поверена на 54-та механизирана сухопътна бригада на турската жандармерия.


На среща в Брюксел вчера между българското правителство и Европейската комисия бе подчертано, че България е сигурна външна граница на ЕС.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент