Ловци на терористи стреснаха семейство

Ловци на терористи  стреснаха семейство | StandartNews.com

София. Неприятен подарък за годишнината от сватбата си получиха семейство Илиеви от столичния квартал "Надежда". Мистериозна проверка за терористи бе направена в дома им преди няколко дни. Докато Мариян Илиев е на работа, двама непознати мъже позвънили на входната врата. У дома били само жените в семейството.

Неочакваните гости са двама мъже. Те заявяват, че са дошли за проверка по сигнал на испанските власти. Разследват тероризъм.

Споменаването на името на Мариян и думата тероризъм в едно изречение хвърля в ужас жените в дома. Мъжете си тръгват, а близките на Мариян са ужасени. Тъща му още се възстановява от шока и вдига кръвно.

"Семейството ми бе подложено на ненужен стрес", категоричен е Мариян. Той и семейството му се опитват да разберат кои са били непознатите мъже. От Софийска градска прокуратура направили проверка по случая със заключението, че нямат нищо общо, съобщи Нова тв. От МВР все още не са дали официален отговор дали имат нещо общо с проверката, или става въпрос за някакъв вид измама.

Междувременно Икономическа полиция в Ловеч хвана младеж, който мамел по интернет. Той "продавал" къща за гости за предстоящите празници или маркова дреха. 19-годишният младеж мамел купувачи. Условието било предварително предплащане. Парите от "продажбите" получавал в клонове на куриерски фирми на територията на Плевен. Така успял да измами десетки потребители. От дома на младежа са иззети множество документи, лаптоп и мобилни телефони, които потвърждават дейността му. Той е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай