Катаджия хванат с патрони като за война

Катаджия хванат с патрони като за война | StandartNews.com

Инспектор от КАТ е държал незаконно сто патрона за огнестрелно оръжие, които са намерени при обиск в дома му в Пловдив. Боеприпасите са иззети при акция на отдел "Вътрешна сигурност" в МВР и Окръжната прокуратура по сигнал за прикриване на шофьор убиец на пътя чрез смяна, съобщи в. "Марица". Полицаят от КАТ Костадин Илиев е заподозрян като "мозък" на схемата, заради което му е повдигнато обвинение. Той е задържан за 72 часа.

На 6 декември миналата година на пешеходна пътека на бул. "Христо Ботев", до Централна гара, е бил сгазен 84-годишният Петко Петков. Той е откаран в болница и няколко часа по-късно починал от раните си. Иван С. е водачът, който е блъснал пенсионера с лек автомобил "Ауди А3". Той избягал от местопроизшествието, а по-късно бил посъветван от полицая да се смени с друг шофьор, за да не носи отговорност. Така пред органите на КАТ за водач на аудито се е представил Божидар Т. Днес Окръжната прокуратура повдигна обвинение и на истинския, и на фалшивия шофьор.

По време на разследването на катастрофата магистратите стигнали и до сигнали за нарушения при регистрацията на автомобили в КАТ. Така на бял свят излезли гафове при вписването на колите, заради които последваха обиски и арести в КАТ в понеделник. Един от задържаните е Сергей Комисионера, за когото свидетели съобщили, че по цял ден се въртял на паркинга пред "Пътна полиция". Срещу 30 лева Комисионера уреждал собственици на коли да влизат в халето за регистрация, без да чакат опашка. В нарушение на правилата са регистрирани автомобили, внесени от Англия, без да им бъдат сменени фаровете.
Иван С. и Серго Комисионера са задържани за 72 часа. Божидар е пуснат с мярка "подписка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай