Храбра бензинджийка не даде оборота на въоръжен с нож

Храбра бензинджийка не даде оборота на въоръжен с нож | StandartNews.com

Храбра бензинджийка не даде оборота на въоръжен с нож мъж

Храбра служителка на бензиностанция в Благоевград не само не даде оборота на нападател, въоръжен с нож, но и помогна за залавянето му. Подозрителен клиент се вмъкнал в обекта в сряда сутринта към 08,56 часа. Използвал, че няма други хора вътре, след което измъкнал нож и го насочил към дежурната бензинджийка зад щанда. Потърсил всички пари от касата, но жената запазила самообладание и действала като по учебник. Тя натиснала паник бутона и се заключила в офиса. Нападателят не могъл да й навреди по никакъв начин. Той така се изненадал от поведението й, че не могъл да офейка по най-бързия начин. Заловен е близо да бензиностанцията от гардове на частна охранителна фирма. По-късно пристигнали и полицаи.

Задържаният е 29-годишният благоевградчанин Р.К. Той е вкаран в ареста до 24 часа. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство. Най-вероятно е съпричастен и към други грабежи от бензиностанции, но все още работим по разплитането на случая, казаха криминалисти. Собственикът на бензиностанцията ще награди храбрата си служителка.

Друг въоръжен грабеж завърши с успех в бензиностанция в промишлената зона на Благоевград в понеделник сутринта /15 декември/. В обекта към 03,40 часа нахлул мъж с маска на лицето. Той извадил пистолет и насочил оръжието в лицето на бензинджията с думите „Давай парите, за да не те гръмна".

51-годишният служител бръкнал в касата и дал наличните в нея 376 лева. Апашът грабнал парите и офейкал в тъмнината. По данни на потърпевшия обирджията не е бил с автомобил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай