GSM издал убийците на хотелиера от Петрич

GSM издал убийците на хотелиера от Петрич | StandartNews.com

Радослав и Георги застреляли Изиров, за да не му връщат пари

Телефонна разпечатка от GSM разговор е издал убийците на бизнесмена от Петрич. Това станало ясно по време на разплитането на случая. Прокуратурата повдигна обвинение на двама криминално проявени за бруталното убийство на Орхан Изиров. Той бе намерен застрелян на 14 януари между селата Първомай и Кавракирово.

28-годишният Радослав от Симитли и 33-годишният Георги от санданското село Склаве са направили самопризнания. В петък криминалисти са открили и оръжието, с което те са умъртвили жертвата си. Бойният пистолет е намерен в района на мястото на екзекуцията. Мотив за престъплението са неуредени финансови взаимоотношения. Убийците са дължали пари на Изиров и решили да го ликвидират. Повече от година двамата са били в гръцки затвор за наркотици. Имали са неуредени сметки с петричкия бизнесмен още от времето, преди да бъдат заловени от гръцките власти. Наскоро се прибрали у нас и Орхан Изиров започнал да ги притиска да му се издължат. Разследващите най-напред задържаха приятелката на единия и нейния брат от Благоевград.

По време на разпита те насочили криминалистите към двамата убийци и се стигна да разплитане на случая. Прокуратурата постанови мярка "задържане за 72 часа" за двамата обвиняеми. Убитият Изиров е добре познат в Петричко. Официалният му бизнес е хотелиерство - той е имал къща за гости в родното си село Яворница и заведение. В южния град обаче се говори, че имал страст към хазарта и залагал големи суми. Занимавал се и с дрога.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай