Детето от куфара и жената без глава - руснаци от Перм?

Детето от куфара и жената без глава - руснаци от Перм? | StandartNews.com

Удушеното момче е Никита Леонтиев, ДНК доказва майка му Анна ли е захвърлена край "Перла"

Полковникът каца от Кипър във вторник, разпитват го за зеления "Самсонайт" в сряда

Удушеното дете в куфара и разчленената жена без глава край резиденция "Перла" вероятно са майка и син. МВР търси информация за убиеца им. А в понеделник следобед - по искане на прокуратурата - пусна снимки на момченце и млада жена - вероятно на Никита Леонтиев и майка му Анна.

"Убиецът не е сред тези хора, чиито имена бяха публикувани в медиите", заявиха неофициално от вътрешното министерство. Според разследващите килърът е мъж, който е бил във финансови взаимоотношения с жената. Първоначалните резултати от ДНК профила не могат да дадат категоричен отговор на въпроса майка и син ли са двата трупа, захвърлени в двата край на България - край Пасарел и Приморско.

------------------------------------
"Съвпадението на ДНК профилите не е 100-процентово, може да се окаже, че са роднини, например леля и племенник", твърдят източници от МВР. Анна и Никита Леонтиеви са живеели в руския град Перм. Момченцето обаче е родено в Санкт Петербург. Бащата на детето е руснак, но има и българско гражданство. Няма данни обаче да е влизал в страната и в последните месеци. Никита и Анна пък не са обявени за изчезнали от роднини на територията на Перм, са заявили от Следственото управление на Следствения комитет на Росийската федерация за Пермския край пред информационния сайт "В курсе.ру".

Засега не е ясно с какъв бизнес се е занимавала Анна Леонтиева. Проверка на "Стандарт" показа, че жена с такова име няма имоти в страната ни, нито има регистрирани фирми.

Хората, свързани с апартамента на бившата стюардеса Весела Вачева и съпруга й Герман Костин на ул. "Оазис" 8 в Приморско, който бе обискиран преди ден, също не са чували, нито виждали Анна или Никита Леонтиеви, установи "Стандарт" вчера. Полковникът, който има зад гърба си мисии в Афганистан и Чечня, е живял в София в апартамент на свой приятел на ул. "Яна Язова" 15. Паркираният пред кооперацията сив автомобил "Тойота Ярис" е негов, потвърдиха вчера близки на двамата. Жилището вече е претърсено от екип, начело с старши разследващия полицай от СДВР Илиян Илиев на 22 март. 51-годишният

Герман е обявен за издирване като свидетел

след като отказал да дава показания по телефона и да отговаря на въпроси на български от Кирения, Северен Кипър. Разследващите успели да разпитат единствено съпругата му Весела Вачева, както и молдовката Ирина, която две лета живеела в апартамента в Приморско.

Весела и Герман идвали поне по един-два пъти в София, защото притежават няколко магазина в приземни и тавански етажи в различни части на София - в "Младост" и на бул. "Стамболийски", както и апартаменти. Те давали помещенията под наем. Последните им придобивки са от септември 2014 г. Герман Костин, който има и българско гражданство и българско ЕГН, е пазарувал имоти самостоятелно, както и като съпружеска съобщност, заедно с Весела. На 12 септември м.г. е купил апартамент от 84 квадрата на бул. "Стамболийски" 27, на ъгъла с пресечката на "Княз Борис I". През август пък се е сдобил с друг - от 65 квадрата, на бул. "Стамболийски" 89 близо до "Мол София".
Герман заедно с Весела пристигат днес в столицата, където

Костин ще даде показания по случая

На летище София на 31 март кацат самолети както от Ларнака, така и от Истанбул, откъдето двамата могат да пристигнат от севернокипърския Кирения. Полковникът вероятно ще бъде разпитан в сряда.

Връзката на Весела Вачева, съпруга й Герман Костин и близката им Ирина идва от разследването на произхода на зеления куфар, в който бе открито трупчето на малкия Никита. Тримата трябва да дадат логично обяснения къде и кога е изчезнал тайнственият "Самсонайт" и кой би могъл да има досег с него, така че да го използва за скривалище на трупа от удушеното дете. Оттам насетне разследващите трябва да открият мистериозния мъж убиец, взаимоотношенията му с Анна Леонтиева и мотивите да я убие заедно с малкия Никита. Според разследващите жената е на 34 г., родена е през 1980 или 1981 г. И описанието й съвпада с това на разчленения труп, открит край резиденция "Перла". Според очевидци останките са на жена на около 30-35 години.
Сигурно е, че около

20 дни делят двете убийства

едно от друго. Разчлененият труп на жената бе намерен на 3 март, а патоанатоми предполагат, че е преседял 3-4 дни в гората. Куфарът с удушения Никита пък изплува на 20 март. Според разследващите момченцето е убито около 3-4 дни по-рано. Дали през това време Никита е държан в плен и изтезаван, остава мистерия.

Най-малко 5 жени от Перм се казват Анна Леонтиева, установи проверка на "Стандарт" в руския фейсбук "В контакте". Всички те обаче са влизали в сайта след изчезването на жената и предполагаемата й смърт в началото на март.
Така голямата въпросителна около смъртта на Анна Леонтиева и малкия Никита остава. Защо никой не издирва двамата? Нямат ли близки роднини? Което пък може да означава, че убийството е станало в тесен семеен кръг, смятат разследващите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай