Бебе на 4 дни получи черепно-мозъчна травма в болница

Бебе на 4 дни получи черепно-мозъчна травма в болница | StandartNews.com

Полицията в София разследва инцидент в болница с бебе на четири дни. Детето е с кръвоизлив и черепно-мозъчна травма. По време на нощно дежурство в "София Мед" една от акушерките си е позволила да удари с ръка няколко пъти бебето в нощта срещу понеделник, съобщи зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Веднага след инцидента детето е преместено за лечение в друга частна болница. От СДВР обясниха, че по случая се води разследване и не може да бъде давана допълнителна информация.

Детето е прието в болница "Токуда" за лечение с черепно-мозъчна травма и кръвоизлив. То е откарано там около 20.30 часа в неделя. От лечебното заведение обясниха, че бебето вече е със стабилизирани жизнени показатели и няма опасност за живота му.

Заради инцидента има отстранена от работа акушерка. В момента тя е задържана в Първо РПУ в София. С нея се работи по изясняване на случая. Очаква се до края на деня да ѝ бъдат повдигнати обвинения, съобщава "Нова".

"Не знам какво е станало, каква е била тази агресия към това невинно същество, психолози ще решат. Бих я уволнил, бих потърсил отговорност от нея в съда за уронване престижа, както и бих подал сигнал в съсловната организация за отнемане правата на практикуване. Това е непростимо", каза Пенков.

Междувременно стана ясно, че друго бебе на два месеца е починало в съня си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай