Арестуваха стрелеца от Кърджали

Арестуваха стрелеца от Кърджали | StandartNews.com

Задържан е 17- годишният извършител на убийството на мъж на 30 години, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. По Закона за МВР. Н.Л. е бил обявен за общодържавно издирване от органите на МВР.

Тази нощ е установен и задържан заподозреният за извършеното убийство вчера в Кърджали Н.Л. /17/. Непълнолетният беше обявен за издирване, след произведени смъртоносни изстрели срещу 30-годишен в района на пазара в областния център вчера по обяд ,съобщиха от ОД на МВР Кърджали. От полицията уточняват, че в резултат на оперативно-издирвателните действия на територията на цялата страна 40 минути след полунощ на 9 февруари той е установен извън територията на област Кърджали. При извършените процесуално-следствени действия под надзора на Окръжна прокуратура в близост до мястото на престъплението е било открито огнестрелно оръжие, с което по първоначални данни е извършено убийството. Работата по изясняване на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Тежкото деяние бе извършено на 8 февруари по обяд в района на пазара в Кърджали.До кървавия инцидент се стига след свада между тийнеджъра и загиналия Махмуд Р. на 30 г., който бе прострелян и по – късно почина от раните си. Като основна причина за инцидента е вражда между две фамилии за жена за булка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай