РИА Новости, специално за "Стандарт": 400 полета ще возят руснаците на море

РИА Новости, специално за "Стандарт": 400 полета ще возят руснаците на море | StandartNews.com

Над 400 полета от 20 региона на Русия ще бъдат пуснати това лято за превоз на туристи към курортите на руското черноморско крайбрежие, съобщи администрацията на Краснодарски край.

На вчерашното съвещание в Сочи по подготовката на Краснодарския край към предстоящия летен сезон, бяха обсъдиха редица важни въпроси по подобряването на туризма, включително по отношение на логистиката.

Разискваха се също така въпроси по достъпността на туристическите обекти по въздух. По думите на ръководителя на Федералната агенция по туризъм Олег Сафонов, през 2017 година като цяло за страната е набелязано субсидиране на въздушния превоз за над 120 маршрута, от които 25 – в туристическо - рекреационни зони. "За пълноценен превоз на руските туристи от районите на Русия към такива желани дестинации като Крим, например, към черноморското крайбрежие планираме да пуснем над 400 полета от 20 региона на страната", потвърди Сафонов.

Губернаторът на Кубан - Вениамин Кондратиев, пък отбеляза важността на въздушния транспорт и с курортите на Азовско море, които също са много посещавани и предпочитани като дестинация. За целта трябва да се възстанови пътническият превоз на летище "Ейск". "Това летище би могло да се използва не само за база на военни, но и на граждански самолети. Подобен опит има и в други райони на страната. Това ще бъде още един стимул за развитието на Азовското крайбрежие като цяло", посочи Кандратиев. Откриването на над 400 полета към руското черноморие ще улесни не само самите туристи, но и ще увеличи в пъти турпотока в сравнение с предходните години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай