21:55 ч.

27.12.17

1 мин.

0

0

0

Взрив разтърси супермаркет в Санкт Петербург

от редактор |

Взрив разтърси супермаркет в Санкт Петербург

Взрив избухна в магазин „Перекресток" на Кондратиевски проспект в Санкт Петербург. Вицегубернаторът на града Анна Митанина съобщи, че 10 човека са ранени, 9 са закарани в болница, като един от тях е в тежко състояние.


От Следствения комитет на Русия съобщиха, че по предварителни данни, взривеното устройство е било напълнено с поразяващи елементи и мощността му е била 200 грама тротилов еквивалент. Според Националния антитерористичен комитет на Русия устройството е било поставено от престъпника в каса за съхраняване на багаж.


Според първия заместник-председател на комитета на Съвета на федерацията на Русия взривът в Санкт Петербург не е случаен. „Ясно е, че не може да се говори за случайност. Някой е донесъл взривното устройство в магазин „Перекресток" и то е сработило", заяви сенаторът. Според него не трябва да се бърза с изводи. „Трябва щателно разследване, което несъмнено ще бъде и проведено".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент