Русия започна ударите по Сирия

Русия започна ударите по Сирия | StandartNews.com

Русия нанесе първите въздушни удари в Сирия. Бомбардирани са позициите на Ислямска държава, намиращи се близо до град Хомс. Това съобщи висш американски представител, цитиран от Си Ен Ен.

САЩ са получили информация от руснаците за ударите, но тя не е била достатъчно подробна къде точно са били нанесени те. От Русия са предупредили Вашингтон да не използва своя авиация в Сирия.

Водената от САЩ коалиция ще продължи да нанася въздушни удари в Ирак и Сирия, въпреки руското искане да се избяга въздушното пространство на Сирия, съобщиха от Пентагона, които са предложили на Русия среща в най-скоро време.

„Макар да приветстваме конструктивната роля на Русия в борбата срещу ИД, днешният демарш едва ли говори за това, че тя играе подобна роля. Руските действия по никакъв начин няма да променят нашите операции. Това само още веднъж подчертава необходимостта от спешни разговори по същество с цел избягването на конфликт", добави представител на американското министерство на отбраната.

„Съветът на НАТО вече извършва мониторинг на увеличаването на руските военни сили в Сирия и ще продължи да го прави", съобщи представител на алианса.

По-рано днес стана ясно, че Горната камара на руския парламент е разрешила на Владимир Путин да бъдат използвани в Сирия въоръжени сили на Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай