Москва сравни Плевнелиев със земята

Москва сравни Плевнелиев със земята | StandartNews.com

Интервюто на българския президент Росен Плевнелиев пред британския вестник "Индипендънт" страда от дефицит на аргументи. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Така тя коментира обвиненията на българския лидер по адрес на Русия за кибератаки срещу сайтовете на българските правителствени институции и Централната избирателна комисия, предаде БГНЕС.

„Очевидно, че това е дефицит на аргументи. Повтарят се вече използвани тези", каза дипломатът. Тя посъветва да се намерят „компетентни съветници, които биха могли да предпазят България от по-нататъшни груби грешки". „Да се надяваме, че българският президент ще се въздържа занапред от такива неоснователни, гръмки и странни изказвания", каза Захарова. Според нея „русофобията – това е тенденцията от миналия сезон".

„А през новия сезон на мода са прагматизма и реализма", отбеляза говорителката на руското външно министерство. „Тези, които предпочитат да следват модата, без да имат собствен стил, бихме ги посъветвали да следват световните тенденции", добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай