Стартира мисията на 36-я български военен контингент в Афганистан

Стартира мисията на 36-я български военен контингент в Афганистан | StandartNews.com

На официална церемония в Кандахар Афганистан 36-ят български военен контингент прие изпълнението на задачите в мисията на НАТО „Решителна подкрепа", съобщиха от министерството на отбраната.


Националните командири на 35-я и 36-я български военни контингенти полковник Георги Маргитин и полковник Веселин Василев подписаха акта за сдаване и приемане на правомощията, в присъствието на председателя на комисията полковник Недко Симеонов от Съвместното командване на силите.


Командирът на летище Кандахар връчи на военнослужещите от 35-ия български контингент медали за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа" и им благодари за достойната служба. На церемонията присъстваха военнослужещи от коалиционни страни-партньори.


Българските военнослужещи ще изпълняват задачи, свързани основно с организиране на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар, както и с обучение, съветване и методическо подпомагане на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална армия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай