Холандци поискаха дъщерята на Путин да бъде изгонена от страната

Холандци поискаха дъщерята на Путин да бъде изгонена от страната | StandartNews.com

Хага. Холандската неудовлетвореност с Русия в навечерието на катастрофата на полет MH17 придоби изключително лични окраски, след като граждани призоваха дъщерята на Владимир Путин да бъде депортирана от Холандия, пише The Guardian.

Повече от половината 298 загинали при катастрофата са холандски граждани.

От около 2 години Мария Путина живее във Воорсхотен, квартал на Хага заедно с холандския си приятел, а по ирония н асъдбата кварталът им носи името Крим, разказва изданието.

В радиоинтервю Петер Брьортиес, кмет на община Хилферсум, призова за депортирането на дъщерята на Путин. Той подчерта, че това е "крайна мярка срещу руския президент". Само няколко часа по-късно обаче Брьортиес написа в Туитър, че "изказването по Радио 1 беше неразумно и резултат от чувство на безсилие." Именно в Хилферсум експерти ще идентифицират жертвите на самолетната катастрофа.

Украинци, живеещи в Холандия призоваха за мирен протест пред къщата, в която живее Мария Путин, според вестник De Telegraaf. Вестникът публикува снимка на комплекс, в който се твърди, че тя живее с приятеля си холандец.

Личният живот на Мария Путина е една от най-строго пазените тайни в Москва. На журналистически въпроси по темата, Владимир Путин обикновено отвръща с въпроса "защо трябва да знаете?".

В руската столица от години се спекулира, че Мария и по-малката й сестра Екатерина живеят в чужбина. Предполага се, че през последните няколко години Екатерина живее в Сеул заедно с корейския си приятел.

Когато през април руският държавен глава замина на специално посещение в Холандия, някои медии предположиха, че истинската цел на пътуването му е да се срещне с дъщеря си. Говорителят му Дмитрий Песков нарече тези твърдения "журналистически измислици", а самият Путин казва, че дъщеря му живее в Москва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай